Osnovna Škola Duško Radović u Sremčici
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pravila foruma

Ići dole

Pravila foruma Empty Re: Pravila foruma

Počalji od pepika0304 Pon Mar 26, 2012 11:01 am

U slučaju nepridržavanja pravila

Ukoliko se neki član Foruma ne bude ponašao prema ovom pravilniku i pored nekoliko opomena, biće udaljen (banovan) sa Foruma na odredjeno vreme ili će mu biti obrisan korisnički nalog. O tome će odluku doneti tim Foruma.

Ukoliko primetite da je neka stavka pravilnika prekršena, a ništa se ne preduzima povodom toga, slobodno kontaktirajte nekog od moderatora.

Ako imate bilo kakva pitanja ili primedbe u vezi sa Forumom, slobodno kontaktirajte nekog od moderatora, ili postavite pitanje u temi Sugestije, predlozi i pitanja u vezi sa radom Foruma.

Uprava Foruma zadržava sva prava izmene i dopune pravilnika. Pravilnik je vlasništvo ovoga Foruma te je svako kopiranje njegovog sadržaja zabranjeno.

Hvala na razumevanju i saradnji, želimo Vam prijatan boravak na Forumu Osnovne Skole Dusko Radovic
pepika0304
pepika0304
Admin
Admin

Broj poruka : 40
Points : -2147472765
Reputation : 0
Datum upisa : 02.03.2012
Godina : 22
Lokacija : Sremcica

Nazad na vrh Ići dole

Pravila foruma Empty Pravila foruma

Počalji od pepika0304 Pon Mar 26, 2012 10:56 am

1) Zabranjeno vredjanje.

Sva vredjanja koja se pojave na Forumu biće oštro sankcionisana. Članovi su dužni da prijave moderatoru sva vredjanja koja primete. Zabrana se odnosi kako na vredjanje članova, tako i na vredjanje drugih lica (političara, poznatih ličnosti iz različitih sfera života, gradjana i sl.).

Ukoliko poruka sadrži neku psovku, vredjanje, omalovažavanje i sl. i bude prepravljena, dobićete upozorenje ili privatnu poruku sa obrazloženjem zašto je izmenjena.

Ukoliko vam nije jasno ili smatrate da nije bilo potrebe za "intervencijom" obratite se preko privatne poruke moderatoru i zatražite objašnjenje.

Ukoliko vas sadržaj neke poruke uvredi ili vam na neki način zasmeta prijavite to preko privatne poruke nekom od moderatora. Ukoliko moderator zaključi da vaše obrazloženje za uklanjanje dela ili cele poruke ima smisla, poruka će biti izmenjena ili uklonjena.

2) Zabranjeno slati komentare koji se ne odnose na temu.

Najstrože je zabranjen bilo kakav vid spama na Forumu – neželjene poruke, slanje istovetnih tema u više podforuma, kao i postavljanje istovetnih poruka u više različitih tema.

U okviru tema pokrenutih u podforumima nepotrebne i poruke koje nemaju veze sa temom/predmetima (offtopic) će biti momentalno obrisane da ne bi dolazilo do zatrpavanja informacija pričama koje nemaju veze sa temom.

Takodje, poželjno je pisati samo proverene informacije.


3) Zabranjeno slati više poruka za redom i pretrpavati poruku sa prilozima.

Slanje više poruka za redom smanjuje preglednost teme. Ako ste načinili grešku u pisanju poruke, možete je ispraviti klikom na opciju "Izmeni".

U okvru jedne poruke dozvoljeno je postaviti do pet priloga, kako poruke ne bi bile predugacke. Ukoliko bude postavljano vise od pet priloga, administrator ce ostaviti prvih pet, a ostale će biti izbrisani. Ukoliko je neophodno da dodate više od pet priloga to možete uraditi preko više poruka.


4) Zabranjeno pisanje velikim slovima (ALL CAPS).

Takvo se pisanje po internet bontonu smatra vikanjem, a to ovde nije dobrodošlo. Koristite opciju "Bold" kada nešto želite da naglasite. Posebno obratite pažnju da prilikom otvaranja novih tema ne kršite ovo pravilo, sve takve teme će biti ispravljene, a autor teme/poruke obavešten o prekršaju.


5) Zabranjeno repliciranje na odluke moderatora na temi.

Kada moderator da neki komentar, opomenu, donese neku odluku u vezi sa temom ili nekim učesnikom u diskusiji, ta odluka je konačna! Svaka eventualna replika smatraće se za kršenje ovog pravilnika i biće obrisana!


6) Kada član dobije javnu opomenu dužan je svoje ponašanje korigovati u skladu sa njom.

Ukoliko se to ne desi, korisnik može biti udaljen sa Foruma, naročito ako se takvo ponašanje bude ponavljalo i posle opomene.


7) Zabranjeno je reklamiranje drugih sajtova (i slicno) bez dozvole administratora.

Svaka poruka čiji je cilj reklama nekoga ili nečega, a nema veze sa započetom temom će biti uklonjena.

Ako želite nešto da oglasite ili reklamirate, obratite se privatnom porukom Administratoru, koji će razmotriti Vaš zahtev i obavestiti Vas o realizaciji istog.


8 ) Zabranjeno je propovedanje političkih opredeljenja.

Podrazumeva se da nije ni malo poželjno otvarati naloge, teme i pisati poruke zbog političke / rasističke promocije neke stranke, sekte ili udruženja. Takve teme, poruke i nalozi će biti momentalno obrisani!

9) Postovanje bilo kakvih erotskih sadržaja je najstrožije zabranjeno.

Zabranjeno je postavljanje pornografskog, eksplicitnog (scene nasilja, torture, ubistva i sl.) i drugog sadržaja. Takvi sadržaji će biti odmah obrisani, a član opomenut ili banovan.


10) Zabranjeno je korišćenje dva ili više naloga u isto vreme.

Ovo povlači brisanje svih poznatih naloga.


11) Ograničenja prilikom citiranja poruka.

Zabranjeno je citiranje poruka u kojima su postovani slike ili video zapisi. Takvi citati bespotrebno opterećuju temu i ljudima sa slabijom konekcijom otežava otvaranje odredjene stranice. Ako morate da citirate ovakvu poruku, iz citata uklonite link ka slici ili video zapisu.

Takodje je zabranjeno citiranje citata, jer dolazi do nepotrebnog ponavljanja poruka i zagušavanja teme. Jednostavno citirajte samo zadnju poruku (ili njen deo) koju hoćete da prokomentarišete.

12) Avatari i potpisi.

U avatarima i potpisima ne sme biti nikakvih političkih parola, simbola i sl. Ukoliko bude bilo, potpis / avatar će biti uklonjen. Osim uklanjanja potpisa / avatara, član može biti privremeno ili trajno udaljen sa Foruma ukoliko njegov avatar sadrži bilo kakve lične, nacionalne, verske i druge netrpeljivosti. Potpisi su ograničeni na 150 karaktera.


Pored navedenog, nije dozvoljeno stavljanje komercijalnih oglasa u potpis.

Slika ili slike postavljene kao avatar ili potpis ne smeju biti eksplicitnog (scene nasilja, torture, ubistva i sl.) i drugog sadržaja koji bi mogao da uznemiri ostale članove Foruma.

13) Poštovanje privatnosti.

Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova na Forumu snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim jasno označen pored sadržaja teksta.

Moderatori nisu odgovorni za ono što napišu članovi Foruma. Moderatori snose odgovornost samo za sadržaj svojih poruka!

Članovi i moderatori Foruma ne odgovaraju za reči koje u njihovo ime neko drugi kaže ili otkuca na drugim sajtovima, forumima ili četu!

Nije dozvoljno ostavljanje tudjih ličnih informacija, kao ni slika, niti brojeva telefona. Ukoliko neko želi, odnosno ima potrebu za iznošenjem isključivo svojih ličnih podataka, može to učiniti na sopstvenu odgovornost. Svi ostali, tudji lični podaci će biti uklonjeni, u cilju zaštite privatnosti članova Foruma.

Iako se tim Foruma zalaže za privatnost na Forumu, to ne znači da svako može pisati šta god poželi, ne razmišljajući o posledicama! Svako treba da stoji iza svojih reči, i sami snosite odgovornost za ono što napišete!

14) Aktivnost na Forumu

Poželjno je aktivno učešće članova u radu Foruma. Ukoliko neko od članova više od tri meseca ni jedan put ne poseti Forum - nalog će biti izbrisan, ali će biti omogućena ponovna registracija ukoliko se član predomisli i ponovo reši da učestvuje u radu Foruma.


Poslednji izmenio pepika0304 dana Pon Mar 26, 2012 11:02 am, izmenjeno ukupno 1 puta
pepika0304
pepika0304
Admin
Admin

Broj poruka : 40
Points : -2147472765
Reputation : 0
Datum upisa : 02.03.2012
Godina : 22
Lokacija : Sremcica

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu